#ötérv #5

A Fidesz petíciót indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címmel. Nyilván sokakban felmerül, mi szükség erre a nyilvánvalóan értelmetlen kezdeményezésre, miközben ellenzéki előválasztás zajlik, nemsokára érkezik (?) a negyedik hullám, népszavazási kezdeményezések vannak pro és kontra a csőben, stb.? Karácsony Gergely szerint, mert félnek a fiúk. Lehet, de szerintem más indítékokkal kell számolni. Íme, szerintem ez az öt oka van:

1. Harci morál: Minden ilyen típusú kezdeményezésnek célja szokott lenni a saját tábor harci készültségének fenntartása. És ha valamivel igazán fel lehet izgatni a Fidesz-tábort, akkor az a „Gyurcsány” szó.

2. Listázás: A Fidesznél sohasem lehet kizárni az adatgyűjtés, adatfrissítés szándékát. Most se tegyük!

3. A jelenlét: Az aláírásgyűjtéseknek a saját tábor mozgósításán túl van egy lélektani hatása is a bizonytalanokra. Nem kell, hogy aláírják, elegendő, ha csak arra sétálva, bámészkodva azt látják, ott valakik csinálnak valamit. Ebből pedig a kevésbé tájékozott, de a választásokat eldönteni képes tömegember fejében kialakulhat egy benyomás arról, ki az, aki aktív. Ezt hívják egyszerűbben a jelenlét erejének. Ezt az erőt az előválasztás miatt most az ellenzék hasznosítja. Standol, gyűjt, utcafórumokat tart és ettől lendületet szerzett. A Fidesz most arra készül, hogy beszáll erre a piacra.

4. Emlékeztetés: A narancsos időszámításban a nyolc szűk esztendő a Gyurcsány dominálta két szocialista ciklus. Mivel a szavazói emlékezet sokak szerint gravitál az aranyhalakéhoz, ezért a Fidesz szereti újra és újra felemlegetni az embereknek a baloldal bűneit. Itt most kimaxolhatja az élvezeteket.

5. Turmix: Mivel Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye megnyerni az előválasztásokat (ha nem is az első, de a második, mindent eldöntő fordulót, ahol Jakab Péter valószínűleg visszalép a javára), ezért a Fidesz számára nagyon fontos, hogy a főpolgármestert már jó előre kompromittálja. A budapesti bénázások bemutatása mellett erre a másik csodafegyver az lehet, ha minél jobban ,,összegyurcsányozza”.

Íme, az öt légy. Hogy aztán egy csapással sikerül-e leütni mindet, vagy csak néhányat, vagy talán egyet sem? Nemsokára kiderül…

/Felhasznált fotó: Fidesz/