Vízióm

A magyarságot nem szabad összekeverni azzal, amit most látunk magunk körül. Mert mit látunk, ha körülnézünk az országban vagy éppen saját magunkban? Irigységet, megosztottságot, rosszkedvűséget, bezárkózást, (ön)gyűlöletet, hazugságokat és a változásra, változtatásra való képtelenséget. Ezt látjuk. De! Ez nem a magyarság, ez nem mi vagyunk, ez csupán a magyarság jelenlegi hangulata, állapota. Ha elhisszük, hogy ez mindig így marad, akkor nem fogunk csalódni. Akkor így marad. Ha azonban hiszünk abban, hogy sokkal több rejtőzik bennünk, akkor kellemesen csalódhatunk magunkban.

Én hiszem, hogy nem Szálasi, Rákosi, Kádár és Orbán népe vagyunk, hanem Széchenyi István, Ady Endre és Hamvas Béla utódai. Hiszem, hogy a kezeinkkel nem csak ütni tudjuk a másikat, hanem megszorítani az övét. Hiszem, hogy a lábainkkal nem csak rúgni tudunk a másikba, hanem egymás mellé állni velük. Hiszem, hogy a szavainkkal nem csak döfni tudunk a másik szívébe, hanem lelket önteni abba. Ehhez nem fentről és nem lentről kell várni a változást, hanem bentről, magunkból.

Rólam

Vona Gábor vagyok, végzettségem szerint történész, pályafutásom szerint politikus, alkatom szerint kereső, gondolkodó ember.

2003 óta házas, 2005 óta apa.

Gyöngyösön születtem és érettségiztem, Budapesten diplomáztam és élek.

2006 és 2018 között pártelnök, 2010 és 2018 között országgyűlési képviselő is.

2018 és 2023 között vlogger, politikai elemző.

2019-ben a Második Reformkor Alapítvány alapítója.

2020-tól a törökországi Sakarya Egyetem szociológus, 2022-től a SOTE Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola PhD hallgatója.

A „Míg a halál el nem áraszt” (2020), az „Átokból áldás” (2021) és a „Mondj igent az emberre” (2023) című könyvek szerzője.

2023-tól a Második Reformkor pártelnöke.

Angolul olvasok és beszélek, olaszul tanultam, de se nem olvasok, se nem beszélek, törökül tanulok és kicsit beszélek is.

 

Bontsd le a falakat magad körül, és a tégláiból építs hidakat. Ott találkozunk!