Az már biztos, hogy Márki-Zay Péter az előválasztás egyik nyertese. Az egyik vesztese pedig az a süllő, amelyet Lázár János és Orbán Viktor sütöttek meg, hogy frissiben átbeszéljék a történteket. M.-Z. P. dobogóra kerülése sokaknak – különösen az ellenzékkel is kritikus, de kormányváltást akaró szavazóknak, a kutya pártosoknak, a Sétáló Budapestnek és másoknak – óriási reményt adott, hogy valódi változás is történhet. Már hetek óta érezni lehetett, hogy kezd kialakulni egy növekvő várakozás a személye körül, amit nagyszerű szereplése csak fokozott.

MONDJUK KI: MÁRKI-ZAY LENDÜLETBEN VAN.

Most talán még többen szavaznának rá, mint az első forduló előtt, és ahogy az ilyen szituációkban lenni szokott, támogatóinak nemcsak a száma, de az étvágya is megnőtt. Azt szeretnék, ha nem lépne vissza, ha végigmenne ezen az úton. Számukra most bosszantó sorok következnek, mert szerintem meg az lenne a bölcs lépés, ha a hódmezővásárhelyi polgármester beállna Karácsony Gergely mögé. Miért? Íme az öt indokom:

https://index.hu/velemeny/2021/10/05/vona-gabor-publicisztika-elovalasztas-marki-zay-peter-visszalepes-karacsony-gergely/