#politikaipuzzle #6

1. Tegnap óriásit ment a médiában Gődény György rendőrségi elhurcolása. Az emberek elsöprő többsége háborodott fel, hogy idáig jutottunk. Már embereket visznek el. Az egyik rész azt mondta, hogy ugyan nem ért egyet a magát ,,vírus realistának” nevező patikussal, de a szólásszabadság neki is jár. Ezen az oldalon olyan személyek is megszólaltak, mint Puzsér Róbert vagy Dopeman. A másik tábor pedig – a ,,vírus realisták” (ez ugye elég tág fogalom) – egyenesen bizonyítva látták igazukat azáltal, hogy elhurcolták a prófétájukat. Íme, a diktatúra próbálja elhallgattatni az igazat kimondókat! – írták sokan.

2. Azt hiszem, és egy-két ismerősöm szintén így látta, hogy ez az eset egyáltalán nem a szólásszabadságról és nem is a koronavírusról szól. Hogy miről? 2022-ről. És miért gondolom ezt?

3. Az összeesküvés-elmélet: A rendőrség azért hurcolhatta el Gődényt, hogy a kormány ezzel építsen neki még nagyobb színpadot. Hogy a nemzet gyógyszerésze egyre több ember szemében legyen a Fidesz igazi ellenfele, valódi ellenzéke. Hogy mártírt csináljanak belőle. Hogy ezzel a trükkel feltegyék a ,,korona-realista” fejére az ellenzéki koronát.

4. Az illető által gründolt pártocska 2018-ban 0,07%-ot ért el, és ez a kis kitérője több mint 150 millió forintjába fájt az adófizetőknek. Ez a pénz azóta sem lett visszafizetve. Ha tényleg ennyire fél a kormány ettől az embertől, miért nem ezen a ponton igyekezett elhallgattatni? Ennyire amatőrök lennének? Vagy ez már rég megtörtént, és…?

5. Még azt sem állítom, hogy erről az érintett tud. Sőt! Egyszerűen beárazták, hogy itt van ez az exhibicionista faszi, aki imádja a kamerát, adjunk neki rivaldafényt, tegyük őt nagy ellenféllé, hadd gyűljenek köré a koronavírus-tagadók és majd morzsoljunk le az ellenzékről pár tízezer szavazatot. (Jelenleg Gődényt a Facebookon közel 130 ezer ember követi.)

6. Gődény mai (!) könyvbemutatójának sem tett rosszat az eset. Miről szól? Hát, persze: a Covid-19 titkairól.

7. Az egész persze véletlen is lehet. Vagy valami rendőrségi túlkapás. Esetleg tényleg megkezdődött a diktatúra ,,jön értünk a fekete autó” szakasza. Meglátjuk. Az összeesküvés-elméletem próbája ugyanis a jövő lesz. Mi történik ezután? Elkezd épülni Gődény körül egy Covid-szkeptikus ellenzéki párt, ahová néhány pénzéhes celeb is odaáll majd? Esetleg Gődény elindul az előválasztáson? Lesz egy politikai erő, ami ugyan választást nyerni nem tud, de komoly zavart kelthet az ellenzéki térfélen? Kiderül. Bárcsak ne lenne igazam!

8. Gődény Györgyöt tegnap elhurcolta a rendőrség, aztán este szabadon is bocsátották. Valószínűleg nem volt elegendő bizonyítékuk.